torsdag 5. mars 2009

Bakedag

I dag startet jeg dagen med baking. 

Laget to gjærdeiger. 

En til speltbrød og en til rundstykker

Fikk også brukt opp en pose med halvferdige muffins.

som har ligget i skapet lenge.

Drysset litt hakket sjokolade oppå de.

Det smakte jo fortreffelig, men det gjør jo kaker stort sett. 


Hadde en boks kesam i speltbrød deigen.

Det skal gjøre at brødet holder seg saftig lenger. 

I rundstykkene hadde jeg en boks meg cottage chees. 

Har hatt det stående så lenge i kjøleskapet at det måtte brukes opp. 

Har aldri prøvd det før, men det smakte godt. 

Drysset raspet ost over noen, resten bare penslet jeg med egg. 


Så lunsjen i dag ble nystekte rundstykke med skinke og ost. 

Laget meg en kopp blåbærte med yoghurt.

Teen er julegave fra min eldste sønner. 

Den er bare nydelig. 

Har desverre ikke oppskrift på det jeg har bakt

for jeg bruker sjelden oppskrift på gjærbakst. 

Vet ikke om jeg rekker å lage flere innlegg før helgen 

så derfor vil jeg ønske dere alle

Ei riktig god helg 

***

34 kommentarer:

Lovise sa...

Hei, så deilig gjærbakst. Kjenner duften helt hit, jeg:)
Kos deg videre du.

Sologbolig sa...

Dette såg deilig ut, og gjærbakst som er så godt. Det var lenge siden eg har baka no, men nå da småjentene fra Bergen var her, så baka vi bollar. og spiste de opp med ein gang ! Ha ein fin kveld.

Lykkelita sa...

WOW, så fristende. Kesam og cottage cheese altså?!? Dette må prøves. Det så virkelig smakfullt ut:)
Stor klem fra nord!

Anonym sa...

jeg skulle vært i nærhetn av den baksten der......nam!!

Synnøve. sa...

Hei vennen.
Så flink du er. Eg har bakt idag og. Men det blev kun en deig.
Ska nok ta meg i skjortkraven og sette en deig i morgen og.
Spelt har eg faktiskt aldrig bakt på. Må pröves.

Håper du får en flott torsdagskveld. Nå venter det 1,5 time foran tvn.
Klems Synne.

Rådyrveien sa...

Deilig nybakt! Så bare skikkelig digg ut!
Takk for hyggelig kommentar. Har fått måkt oss en liten gangsti langs veggen. Problemet er ikke egentlig å måke snøen, men hvor skal den gjøres av? Har ganske liten tomt (under 1/2 mål) og ganske tett mellom husene så det er ganske fullt her. Kanskje vi ikke får sett over til naboene før i september...??*ler*.
Kos deg med baksten!
Klemz

Brit. (lille meg) sa...

Å, så flink du er! Dette ser veldig innbydende ut!
Så deilig å ha bakt opp så mye!
Da har du noe i fryseren på lur.
Du er flink!

Anne sa...

Å jøssesen og min, syntes det luktet nybakt gjerbakst sjø!!!

Æ kjæm!!!

Malys krok sa...

Gjærbakst er jo til vanlig godt, og dette du har bakt ser da riktig så smakfullt ut. Må lage en brøddeig i morgentidlig jeg. Er alltid godt med fersk skalk med Norvegia på. God helg til deg. Hilsen Margit.

rod i hob sa...

Så flink du e å baka!! Såg nydelig ut!! Å tenk at du baker uten oppskrift! Eg e IMPONERT!!! God helg til deg og dine! EG glede meg te å komma heim te mine :-)

Unknown sa...

Så driftig du har vore i dag, og det sg jo deilig ut alt sammen:0)
Så flott at det gjekk seg til for sonen din til slutt...
Sambuaren min har slitt med dysleksi, og han fekk ikkje mykje hjelp i si skuletid. Desverre berre dårlege erfaringar med skulesystemet, og eg synest difor det står ekstra stor respekt av at han har fått seg ein fagutdannelse!!
Ha ein fin kveld, Astrid!!
Klem

♥ Stines hverdag sa...

Så deilig gjærbakst :) Hjemmebakt er absolutt best!

Og takk for koselig jubileumshilsen! Det ble dessverre ikke deg som vant, selv om du virkelig hadde fortjent det!

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Astrid :)
åhh..ditta såg godt ut..Du har jammen vore kjempeflinke. Ingenting er så godt som heime-bakst :)
Du er ei aktiv og flinke dame du :):)
Dei såg så gode ut skivene dine med te frå gutane dokka :)

Eg har òg vore litt flinke å baka i det siste...og det er så artig. Den største gleda ved det er at ungene blir såå glad :):):) Reidun jenta vår er blitt flink å lage mat og her ein kveld overraska ho oss med ein ny rett..pizza piroger..eller lignande :):)..nydelig godt :):)

Ha ei riktig gode helg Astrid :)
go-klem frå :Johanne

Johanne si vesle interiør verd ! sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anitas hus sa...

Å det er nesten så jeg kjenner lukta, mmmm... Er veldig glad i å bake jeg også og etter at jeg fikk kjøkkenmaskin av min kjære har jeg bakt så mye at nå er snart fryseren fylt opp. Må ta en liten pause, ja bortsett fra brød/rundstykke bakingen da. Ungene her er litt bortskjemte, de skal ha hjembakt, nekter å spise kjøpe-brød...
Jeg har stekovn i båten, så selv der får de nystekte brød. Men da bruker jeg halvstekte altå. Litt fritid må en mor ha også^^,)
Kos deg med alle godsakene og ha en strålende helg!
Klem fra Anita

Nunne sa...

Man skulle helst ikke dump over sånne bilder når man er sulten...
Men, jeg har jo mat i boksen :))

Takk for titten inne her og takk for hilsen.
God helg til deg også.... nå piler jeg rett på kjøkkenet og finner fram brødfjøla...
Klem fra Nunne.

Aina sa...

Vurderte å snu i bloggdøren, jeg blir så fristet av slike innlegg hehe..Det så utrolig godt ut.
Mulig jeg må bake i morgen;0)
Ha en fin helg!

Rose Love sa...

ÅÅååå såå fristende!
Flittig du!1

Prinsesse Elin sa...

Gidde du og bake litt hos meg også. Det har ikke blitt prioritert i det siste men nå etter å ha sett ditt innlegg tror jeg jammen det skal bli bakedag her i morgen. Takk for inspirasjon og et dualig spark bak til å komme igang. Klem fra Elin:O)

Mitt hvite hus sa...

Så utrolig flink du er til å bake da.... så masse go gjærbakst. tenkte jeg skulle se om jeg fikk bakt litt i helgen O=)

ha en strålende fin fredag...her sludder det nå... vår i går.

Klemmer Kerstin

Maliva`s verden sa...

Hm..så flink du har vært...Godt å fylle opp frysern med gjærbakst.......Fine bokser har du også lagd...Ønsker deg en super helg:O)Klem fra Maliva

lavendel mio sa...

Dette såg deilig fristende ut:)
Har en diger bolledeig til heving-mens jeg venter på at den skal bli fredig...leser jeg litt blogger:)
Ha ei koselig helg,klem:)

Ingrid sa...

Så deilig det så ut da! Ingenting er så godt som hjemmebakt.. varmt og ferskt!
Ha ei superfin helg! :)

Dorthe sa...

Så flink du har vært... ser veldig godt ut. Ta med meg et brød jeg hi hi hi....ha en riktig fin helg.. de sier det skal bli mere snø. Idag har vi vært på taket og fjernet snø og det har vært litt av en jobb. Nå vil vi ha vår:)

Vibeke sa...

OJOJOJ, dette så deilig ut!!!

Ønsker deg en fin helg Astrid,
klemmer :o)

Bestemor Aud sa...

Hjembakt brød og rundstykker er alltid en vinner. Har ikke bakt det etter at vi kom hit, men dette ga lyst til å prøve. Jeg er så pinglete med å prøve ut ting på egen hånd - vil helst ha oppskrift. Men her var det noen gode råd til hva som går an! Tenker det smakte ja!
Ha en god helg du også!

Hilsen Bodil F.T. sa...

Deilig bakverk!! I love it!!

Nyt helga!

Brocante sa...

Kjenner lukten helt hit - snufs... stakkars meg med Grethe Roede mat for tiden....

Julies sa...

Du bør starte bloggbutikk du, vettu ! Bloggbakeri... Hadde gått unna som varmt hvetebrød - det er jeg sikker på !

Johanne si vesle interiør verd ! sa...

Hei Astrid :)
Fekk berre lyst innom og ønske deg ei koselig helg vidare :):):)
go-klem frå :Johanne

Marit Johanne sa...

Det så deilig ut! Ikke noe er så godt som nybakt gjærbakst. Og ikke bare smaker det godt, men for en deilig følelse det er å se stabelen med nybakt ligge der. Ha en riktig god helg!

Nikoline sa...

Mmmmm... INGENTING smakar bedre enn nysteikt gjærbakst! (og no vart eg gruuueleg svolten her eg sit..!)
Og så synes eg det var veldig koseleg at du ville vera med på det vesle jubileet mitt!Du høyrer med til dei "gode,gamle vennene" eg har her inne...
Skilt nr 1 er notert,og med nr2 i parentes...
Ha ein riktig god lørdagskveld og lukka til her hjå meg på tirsdag!

Bling - our elf on the shelf sa...

Åååå, så masse godt du har baket. Må vel bli voksen, å hive meg på bakinga jeg også sikkert ;)

Bergheim sa...

Å hærrlihet !!! Nå fikk jeg løst å komme på frokost hos deg! Det både ser og høres deilig ut. Ingenting er vel som hjemmebakst. Det minner meg veldig om bestemora mi. Kan hende det blir Søndagsboller på Fallmoen i dag..Ha en flotters Søndag.